به گزارش روابط عمومی انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ، روز پنجشنبه مورخ ۹۷ /۴/۱۱ کارگاه آموزشی دو روزه تفسیر آزمایش های شیر و فرآورده ها ( با نگاهی به کنترل کیفیت محصولات) با تدریس دکتر شهریار دبیریان در محل انجمن علوم و صنایع غذایی ایران برگزار گردید لازم به توضیح است این کارگاه آموزشی دو روزه بوده و فردا ۵ بهمن ماه نیز ادامه خواهد داشت .
همچنین این کارگاه آموزشی حضور فعال و موثر مدیران و کارشناسان تولید ، کنترل کیفی و مسئول فنی از کارخانجات مجتمع صنایع غذایی میهن ، شرکت دومینو ، فرآورده های لبنی دوشه آمل – هراز ، گلا آمل ، عطر گل و … را به همراه داشت .
لازم بذکر است اهداف و سرفصل های این دوره آموزشی شامل موارد ذیل است :
🔸اهداف و سرفصل دوره شامل:
- شیر خام
- کنترل کیفیت شیر خام
- عوامل تاثیر گذار بر کیفیت شیر خام
- انالیز بالک تانک
- نمونه برداری در دامداری و تانکر های حمل شیر
- آزمون های ارگانولپتیکی شیر خام و تفسیر آن
- آزمون های فیزیکی و شیمیایی و تفسیر آن
- آزمون های میکروبی
- نقش سلول های سوماتیک در کیفیت محصولات تولیدی
- محصولات لبنی
- آزمونهای اصلی شیر و محصولات لبنی :
- بررسی تست فسفاتاز قلیایی و پراکسیداز
- بررسی آزمونهای میکروبی محصولات تولیدی
- آزمون کلی فرم ها
- نحوه تشخیص و تفسیر آزمونهای شناسایی اشرشیا کلی
- آزمون IMVIC (برای شناسایی انتروباکتر ها از اشرشیا کلی )
- جستجو و شناسایی و شمارش استافیلوکوک اورئوس و بررسی این باکتری در فراورده های لبنی
- اهمیت باکتری های انتروباکتریاسه
- جستجو و شمارش باکتری های انتروباکتریاسه
- مسمومیت ناشی از استافیلوکوک ها
- شناسایی و تفسیر آزمونهای کپک ها و مخمر ها
- کنترل کیفی و آزمونهای تشخیص باسیلوس ها (سرئوس ؛استئاروترموفیلوس ..)
- روش های تشخیص سریع میکروارگانیزم ها
- بررسی استاندارد های شیر خام و محصولات لبنی ( شیر پاستوریزه _استریل _پنیر –استاندارد میکروبی محصولات ۲۴۰۶)