انجمن علوم و صنایع غذایی ایران امروز ۹ اسفند ماه ۴۰۳ میزبان برگزاری کارگاه آموزشی جامع فرمولاسیون مواد غذایی – بهبود بافت مواد غذایی با تدریس آقای دکتر حسن کاکویی ( دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی با گرایش کنترل کیفیت و بهداشتی و کارشناس سازمان غذا و دارو – وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ) برای نخستین بار در سطح کشوری به صورت آنلاین و مجازی در اسکای روم با رویکرد کاربردی بوده است . گفتنی است این کارگاه با حضور بیش از ۲۵ نفر از کارشناسان و متخصصان از کارخانجات صنایع غذایی مینو ، رژین تاک ، ب.آ، آی سودا ، مهراد چاشنی ، کارگاه پنیرسازی ساتیش لبن بیرق ، نوشابه سازی آرتا مهنوش ، آرتا کیمیا دشت سبلان ، شیرین شهد پارسیان ، شرکت تولیدی آرد کاظمی ،شیمیایی سادات مهان ، آرد مغان ، آرد سنبل گلستان مغان ، پویا زیست مبنای حکیم ، نان جهان هوشیار ، آردسازی قزل ارس مغان ، گلشن نبات مغان سازمان شیلات ایران ، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به همراه داشته است.
اهداف و سرفصل های این دوره آموزشی کاربردی موارد ذیل بوده است :
- تعاریف و اصطلاحات
- آشنایی با انواع ساختار و بافت در محصولات غذایی
- نقش کربوهیدرات ، چربی و پروتئین ها در ایجاد و توسعه ساختار و بافت محصولات غذایی
- تاثیر عملیات واحدها در میکروساختار و بافت محصولات غذایی
- ایجاد ساختار و بافت جدید محصولات غذایی در اثر فرآیند
- توسعه ساختار و بافت امولسیون های غذایی
- برهم کنش اجزاء ترکیبات مواد غذایی و جداسازی فاز
- جداسازی فاز کنترل شده برای اصلاح بافت محصولات غذایی
- طراحی محصول و مهندسی فرمولاسیون ژل ها و خمیرها
- ایجاد میکروساختار جدید از طریق فرآوری در محصولات غذایی جامد و نیمه جامد
- ارتباط میکروساختار مواد غذایی و کیفیت حسی محصولات غذایی
- اثر میکروساختار مواد غذایی بر برهم کنش فلیور محصولات غذایی
- توسعه ساختار و بافت محصولات غذایی بر پایه نشاسته
- نقش نشاسته در بافت محصولات اکسترود شده
- بافت غلات صبحانه و محصولات اکسترود شده غذایی
- بافت محصولات بیکری
- توسعه بافت نان
- ثبات و کنترل بافت سس ها
- بافت انواع نوشیدنی ها و آب میوه ها
- بافت گوشت و فرآورده های گوشتی
- بافت محصولات لبنی
- رئولوژی و بافت ماست
- اصلاح آنزیمی بافت محصولات لبنی
- ثبات و کنترل بافت سوپ ها و دسرها