سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی” علوم و صنایع غذایی ۲۵ و ۲۶ مهر ماه برگزار شد .گفتنی است این کنگره که هر ساله به همت انجمن علوم و صنایع غذایی ایران و امسال با یاری دانشگاه تربیت مدرس و با حمایت وزارتخانهها،سازمانها،نهادها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با غذا، شرکتهای وارد کننده و صادر کننده و سازنده ماشین آلات مواد غذایی و کارخانجات تولید کننده مواد غذایی،دانشگاهها و مراکز آموزشی مرتبط با غذابرگزار گردید
مراسم افتتاحیه ی سی امین کنگره علوم و صنایع غذایی و پنجمین کنگره ی بین المللی ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۹ صبح در دانشگاه تربیت مدرس سالن چمران برگزار گردید.
در این مراسم آقای دکتر عزیزی رییس ستاد کنگره و رییس هیئت مدیره انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ضمت خیرمقدم در مورد فعالیت های انجمن و چگونگی فعالیت های صورت گرفته برای برگزاری این کنگره مطالبی را بیان نمودند.
در ادامه از اسپانسرها که در برگزاری کنگره حامی مالی بوده اند تشکر نمودند.
در کنگره امسال حدود ۶۰۰مقاله مورد بررسی قرار گرفته است؛که از میان آنها ۳۶ مقاله به عنوان سخنرانی، حدود ۵۰۰ مقاله به صورت پوستر و ۵۰ مقاله خارجی نیز برگزیده شده است.
در ادامه ی مراسم افتتاحیه آقای دکتر موسوی خانقاه از روسیه به صورت مجازی در اسکای روم در مورد امنیت غذایی (food security)، گرم شدن جهانی (global warming) و استفاده از هوش مصنوعی (AI) پرداختند.
در ادامه نیز مدیر عامل شرکت آریافودان(هایفود) دکتر میثمی فرد در مورد دستاوردهای صنایع غذایی در رابطه با نان کامل،مسائل و نشکلات،آخرین یافته های علمی،تحقیقات و پژوهش های این زمینه،انجمن علمی نان،مشاغل خانگی و محیط کسب و کار سخنرانی کردند.
در این مراسم دو سخنرانی خارجی نیز به صورت ویدیو با دکتر خالصی از ایرلند و دکتر رشیدی نژاد از نیوزلند انجام گرفت.
ادامه مراسم با سخنرانی دکتر جهانگیری مدیر عامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی و نماینده ی شرکت کیامهد پردازش خزر در مورد پلت فرم هوشمند مدیریت فرآیندهای صنایع غذایی و سخنرانی نماینده ی شرکت نان سحر صورت گرفت.
۱۴ شرکت در این کنگره اعم از شرکت تهران گوار(جوجو)،میهن،تک ماکارون،زر ماکارون،پاک فن،نان سحر،فرآیند فراوری زیستی،سبزان،سن ایچ،هراز،های فود،گلوکزان،کیامهد پردازش خزر،جستجوگران نانو صنعت اسپانسر و حامی مالی بودند.
اختتامیه این مراسم با سخنرانی نماینده شرکت جستجوگران نانو صنعت آقای مهدی احمدی آغاز شد و در ادامه با تجلیل از حامیان مالی ، سخنرانان و پوسترهای برتر انجام شد.
در این کنگره سه پوستر و پنج مقاله برتر توانستند لوح تقدیر بگیرند.
اسامی سخنرانان برگزیده
_علی حسینی: بررسی مقایسهای ترکیبات شیمیایی و خصوصیات آنتی اکسیدانی پست بیوتیک و پارابیوتیک لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم
_حسام مرادیان نژاد: نقش استارتر در فرآورده های گوشتی تخمیری و نیمه تخمیری
_فلورا فرخی:بررسی مقایسه ای ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ساختاری گوشت های آنالوگ تولیدشده از پروتئین های مختلف گیاهی
_فخرالدین صالحی:اثر اسیدهای آلی مختلف بر کیفیت سیب زمینی های ریز کنسرو شده
_سارا حسنوند:بهینه سازی کمپلکس سلنوکیتوزان-اسیدفیتیک جهت حذف سم پاتولین در شرایط شبیه سازی آبمیوه
همچنین سه پوستر برتری که توسط مهسا ادریس،امیرحسین عابدینی و زهره حمیدی اصفهانی ارسال شده بود؛ لوح تقدیر دریافت کردند.