بنا به ضرورت ایجاد تشکلی در بخش صنایع غذایی کشور در سال ۱۳۶۴ با همفکری و همت تعدادی از اساتید، متخصصین و مسئولان مرتبط بخشهای دولتی و خصوصی انجمن علوم و صنایع غذایی ایران پایهریزی شد.
همکاری، همیاری و اعتقاد اعضاء بهویژه در بخشهای صنعت و دانشگاه موجب تعالی این انجمن شد بهنحویکه امروز این تشکل با انجام خدماتی در عرصه صنعت غذای کشور بهعنوان یک مرجع غیردولتی مورد اعتماد مسئولان مرتبط با آن اعم از سازمانهای دولتی، بخش صنعت، متخصصین و سایر دستاندرکاران شناخته میشود.
تلاش برای همگام کردن صنعت غذای ایران با تکنولوژی روز دنیا و آشنایی متخصصین و صاحبنظران
تلاش برای حمایت از گروهها و صنایعی که در این عرصه فعالیت دارند
تلاش برای برقراری ارتباط و ایجاد تشکل میان واحدهای صنعتی، متخصصین، کارشناسان، اساتید، اندیشمندان و دانشجویان مرتبط
تلاش برای اطلاعرسانی تمامی اعضای خانواده صنایع غذایی از تحولات و همه آنچه که در صنعت غذای کشور رخ میدهد
تلاش برای ارتقاء سطح علمی این صنعت و زمینه سازی جهت نوآوری
ایجاد مراکز آموزش علمی – کاربردی صنعت غذا در تهران، هشتگرد، تربت جام و مراغه
انتشار فصلنامه علمی – پژوهشی علوم و صنایع غذایی ایران
برگزاری کنگرههای ملی علوم و صنایع غذایی ایران
همکاری و ارتباط با فراکسیون صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی و راهاندازی دبیرخانه فراکسیون و صنعت
ارتباط با انجمنهای علمی صنایع غذایی سراسر دنیا
برگزاری سمینارها و جلسات علمی با همکاری اساتید ایرانی خارج از کشور
برگزاری همایشهای تخصصی مانند همایش کنسرو، ماکارونی، غذای حلال، روابط عمومیهای صنایع غذایی و….
انجام پروژههای تحقیقاتی
کمک به اعزام هیئتهای تجاری به کشورهای خارجی جهت بازدید از نمایشگاهها و شرکتهای صنایع غذایی معتبر
راهاندازی اولین سایت خبرگزاری صنعت غذا به آدرس www.iranfoodnews.com و راهاندازی سایت انجمن علوم و صنایع غذایی ایران به آدرس www.ifsta.ir
برگزاری مستمر جلسات کمیته بهداشت و ایمنی کار
انتشار کتابهای مرتبط با صنعت غذا با همکاری اساتید داخل و خارج از کشور
راهاندازی شعب انجمن در استانهای آذربایجان غربی و خراسان رضوی
اهداء تندیس شهاب به واحدهای تحقیق و توسعه ( R&D ) برتر شرکتهای صنایع غذایی
برگزاری جشنواره علوم و صنایع غذایی و تقدیر از پیشکسوتان، اساتید برجسته، شرکتهای برتر صنعت غذا با اهداء تندیس دکتر هدایت
برگزاری همایش ملی صادرات محصولات و ماشینآلات صنایع غذایی هرساله همزمان با نمایشگاه آگروفود